Wijnreis: Boekarest

Voor 2018 heb ik mijzelf een paar doelen gesteld waaronder elk kwartaal een wijntrip naar Roemenië maken. Aangezien dit een fijn doel is, was mijn eerste wijntrip snel een feit. Ticket geboekt, wijnmakers gebeld voor afspraken, en voor ik het wist zat ik donderdag 25 jan in de 09:15 uur KLM vlucht naar Boekarest voor een lang weekend vol wijn, ontdekkingen en avontuur. Noroc! Het grote genieten kon beginnen! Nou en of het genieten was!

Donderdag 25 januari 2018, Boekarest

Na een korte vlucht van 2,5 uur landde ik op de internationale luchthaven van Boekarest, Henri Coanda. Mijn dierbare vriendin van de basisschool was zo lief om aan te bieden om mij op te halen van de luchthaven en mijn partner- in-crime te zijn voor dit wijnweekend.

Avontura Mall

We zijn begonnen met een late lunch in  haar favoriete Italiaanse restaurant in de Avontura Mall. Trendy, chique met uitzicht over een schaatsbaan. Heb geproost met Bendis, proseccostijl mousserende rosé wijn. Heerlijk kalkoenspiesje met gegrilde groene asperges.

Plated Restaurant

Voor het diner zijn we naar Plated gegaan, Calea Rosetti. De eigenaars zijn Stefan Timoftei (tevens sommelier bij Domeniile Tohani) en zijn ontzettend charmante vrouw. Helaas hebben we Stefan niet ontmoet, maar zijn vrouw heeft ons helemaal in de watten gelegd. In een woord passie, aandacht voor detail en alleen de beste ingrediënten uit Italië voor hun gerechten. Na een paar jaar gewoond te hebben in Italië, in de Brunnello regio, zijn ze teruggekeerd naar Roemenië. We hebben verschillende kleine gerechten genomen want we hadden niet veel trek na de late lunch eerder op de dag. Elk gerecht was perfect bereid en in balans. Hun “ou crocant” een krokant zacht ei op een bedje van verschillende slasoorten was erg lekker. Heb gesmuld. Maar ook de soep van paddenstoelen met truffels was voortreffelijk. Wat ik ook leuk vond als wijnliefhebber, is dat je prachtige rode wijnen per glas kon bestellen. Zo hoefde je geen hele fles te bestellen om van bijzondere wijnen te genieten.

Ik slaap als een roosje in een veel te groot appartement Orhideea Spa en na een breakfast with a view vanuit de 11de  verdieping, begin ik vol verwachting aan mijn eerste bezoek, Domeniile Tohani. 

Nieuwsgierig geworden? En wil je ook mee op avontuur naar mijn prachtige moederland? Ik nodig je dan ook graag uit voor een onvergetelijke wijnreis door Roemenië. Lees er hier meer over of geef je snel op voor onze Informatiemiddag op 21 april om 15:00 uur in Rijswijk. Het belooft een gezellige middag te worden, met uiteraard wijn, lekkere hapjes en Roemeense gastvrijheid! Noroc! Bine aţi venit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.