Roemeense wijnen kopen

Roemeense wijnen kopen bij Roemwijn

Roemenië behoort tot de grootste wijnlanden van de wereld. Het land heeft een rijke wijncultuur die maar liefst 6000 jaar oud is. Roemwijn is gespecialiseerd in de import van Roemeense wijnen. Bij ons kun je Roemeense wijnen kopen met de allerbeste kwaliteit, direct bij de wijnboer vandaan.

Over de wijncultuur van Roemenië

De Roemeense wijnbouw bevat een grote diversiteit aan inheemse druivenrassen, met klinkende namen zoals Fetească Neagră of Fetească Regală, maar ook bekende internationale druiven zoals Chardonnay of Merlot zie je terug in de Roemeense wijnen. Roemenië is een van de meest interessante wijn producerende landen in Europa, het land produceert wijnen met een goede verhouding in prijs en kwaliteit en heeft de potentie om wereldklasse wijnen te maken.

Proef de Roemeense wijnen tijdens een wijnproeverij

Roemeense wijnen kopenWanneer je benieuwd bent naar de Roemeense wijnen, maar nog niet gelijk een doos wilt bestellen, kun je de wijnen ook eerst proeven tijdens een wijnproeverij. Roemwijn organiseert proeverijen bij mensen thuis en op locatie, in regio Den Haag of daarbuiten. Roemwijn zorgt voor de wijnen, de spitons en eventueel glazen. Na de proeverij kun je de Roemeense wijnen kopen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Over Roemwijn

Roemwijn wordt gerund door mij, Cristina Andriescu. Ik ben zelf geboren en getogen in Roemenië en sinds 1990 woonachtig in Nederland. Wijn is vaak niet het eerste wat er in mensen opkomt wanneer zij aan Roemenië denken. Het is mijn passie om de Nederlandse consument kennis te laten maken met de prachtige wijnen die Roemenië te bieden heeft. Al de wijnen die ik importeer uit Roemenië zijn persoonlijk door mij uitgezocht, geproefd en beoordeeld. Doordat de wijnen direct bij de wijnboer vandaan komen, hebben de wijnen een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Interesse in het kopen van Roemeense wijnen? Ontdek de Roemeense wijnen online via onze website. Het is tevens mogelijk om een proefdoos te bestellen. Je ontvangt dan een doos met 6 verschillende wijnen. Leuk voor jezelf of voor een ander! Wil je Roemeense wijnen kopen? Stuur dan een mailtje naar: cristina@roemwijn.nl of neem telefonisch contact op: 06-34365664.