Wijnproeverij

Een Roemeense wijnproeverij bij jouw thuis of op locatie

Noroc! Proost! Misschien heb je weleens van Roemeense wijnen gehoord of ben je gewoon benieuwd naar de wijnen van Roemenië. Wat de reden ook is van jouw interesse een wijnproeverij thuis of op locatie van Roemwijn is altijd een goed idee. Ontdek de rijke wijncultuur van Roemenië. Proef de verrassende wijnen en kom alles te weten over de verschillende druivenrassen.

Waarom een wijnproeverij?

Wanneer je nieuwsgierig bent naar de Roemeense wijnen, maar nog niet direct een doos wilt aanschaffen, dan is een wijnproeverij een aanrader. Zo heb je de gelegenheid de wijnen goed te proeven en meer te weten te komen over de wijnen. Een wijnproeverij van Roemwijn staat voor een gezellige en leerzame wijnbeleving die je samen met vrienden, familie of collega’s beleeft. We besteden aandacht aan de geur en smaak van de wijn en behandelen de bijzonderheden van de Roemeense wijnbouw en wijnrassen.

Roemenië heeft een rijke wijncultuur van meer dan 6,000 jaar oud met een grote diversiteit aan inheemse druivenrassen. Klinkende namen als Fetească Neagră of Fetească Regală, maar ook de bekende internationale druiven zoals Chardonnay of Merlot zie je terug. Kortom; er is veel te ontdekken!

Praktische zaken

De wijnproeverij wordt gegeven door Cristina Andriescu, importeur van kwaliteitswijnen uit Roemenië en Wine Spirits Education Trust (WSET) Level 3 advanced diploma houder. De wijnproeverij kan bij jouw thuis of een andere gewenste locatie georganiseerd worden. Wij zorgen voor de wijnen, de spitons en eventueel glazen. Van te voren bespreken we welke wijnen jullie gaan proeven en andere zaken zoals de grootte van de groep.

Wat kost het?

De kosten voor een Roemeense wijnproeverij bestaat uit twee delen: de kosten van de wijn en de kosten van de begeleiding. De begeleiding heeft een tarief van € 70,- per uur. De prijzen van de wijn variëren tussen € 8,50 en € 17,50. Meestal duurt een proeverij tussen de 1 a 2 uur, afhankelijk van de aantal te proeven wijnen en de grootte van de groep. Voor proeverijen buiten regio Den Haag rekenen wij een onkostenvergoeding van € 0,28 per km. Eventuele parkeerkosten worden op basis van nacalculatie in rekening gebracht. De geproefde Roemeense wijnen kun je kopen bij Roemwijn.

Een Roemeense wijnproeverij is ook leuk als vrijdagmiddagborrel op kantoor of als een origineel cadeau voor een jarige collega. Er is altijd een reden voor een feestje!

Boek een wijnproeverij of geef deze cadeau aan iemand. De Roemeense wijnen komen direct bij de wijnboer vandaan. Wijnplezier 100% gegarandeerd.

Nieuwsgierig geworden? Wil je meer weten en boeken?

Stuur een email naar cristina@roemwijn.nl. Bellen kan ook: 06 34 365 664