Verleidelijke witte wijnen

Gramma Fetească Regală 2015

100% Fetească Regală. Inheems druivenras. Natuurlijke kruising van twee andere inheemse druivenrassen, Grasa de Cotnari en Fetească Albă. De wijn komt van 40 jaar oude stokken. De smaak is evenwichtig, fruitig met een klein bittertje in de afdronk. Droog en mineralig. Mooie zuren en aroma’s van groene peren en abrikozen. Wijnhuis: Crama Gramma.

droge witte wijn


Livia Sarbă 2016

100% Sarbă. Sarbă, een relatief nieuw ras uit 1972, is een kruising van de Italiaanse Riesling en de Roemeense Muskaat (Tamâioasă Românească). In de neus, rijpe perziken met vlierbessen en kersenbloesem nuances. In de mond sappig citrusfruit en bloesem met een goed geïntegreerde zuurheid.  Wijnhuis: Crama Girboiu.

droge semi-aromatische witte wijn


Tectonic Sauvignon Blanc 2016

100% Sauvignon Blanc. Een klassieke Sauvignon Blanc. Niet te stuivend, mooie zuren, vegetaal met citrustonen en vlierbes. Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Wijnhuis: Crama Girboiu.

droge witte wijn


Tectonic Muscat Ottonel 2015

100% Muscat Ottonel. Intens bloemrijke aroma’s van muskaat, viooltje en acacia evenals fruitige tonen van perzik en sinaasappel. Wijnhuis: Crama Girboiu.

droge aromatische witte wijn


Epicentrum Aligote & Muscat Ottonel 2016

60% Aligote, 40% Muscat Ottonel. Intense aroma’s van lentebloemen en citrusvruchten. Fris en een uitgebalanceerde structuur. Gouden medaille op MUNDUS VINI Duitsland 2013 en de titel “De beste witte wijn uit Roemenië 2013”. Wijnhuis: Crama Girboiu.

droge aromatische witte wijn


Bacanta Sauvignon Blanc Fume 2016

100% Sauvignon Blanc. Bijzondere wijn van een wijngaard van 6 jaar oud van Petit Sauvignon Blanc. Drie maanden gerijpt op vaten van Frans acaciahout. Aroma van vlierbes, vegetaal. Wijnhuis: Crama Girboiu.

droge witte wijn