Fetească Neagră

Koop Fetească Neagră(‘zwart meisje’) bij Roemwijn

De Fetească Neagră wordt ook wel ‘zwart meisje’ genoemd en is een edel inheems druivenras uit de tijd van Daciërs. Een bijzondere druivenras die Roemenië onderscheidend maakt op de internationale wijnkaart. Bij Roemwijn vind je een assortiment prachtige wijnen uit Roemenië.

Over de Feteasca Neagra

Fetească NeagrăHoewel Roemenië misschien bij veel mensen niet bekend staat om hun wijnen, heeft het land toch een rijke wijncultuur. De wijncultuur is ruim 6000 jaar oud en bevat een grote diversiteit aan inheemse druivenrassen, waarvan Fetească Neagră er één van is. De wijnen van dit druivenras onderscheiden zich door hun complexe smaak. De wijnen zijn kruidig en peperig van smaak, met aroma’s van droge pruimen en zwarte bessen. Daarnaast hebben deze wijnen grote potentie tot veroudering.

Ontdek de Fetească Neagră wijnen bij Roemwijn

Bij Roemwijn kun je diverse Fetească Neagră wijnen kopen. Al de wijnen die wij importeren zijn door ons persoonlijk uitgezocht, geproefd en beoordeeld. Doordat de wijnen direct bij de wijnboer vandaan komen, kan Roemwijn een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden. Roemwijn importeert de volgende Fetească Neagră wijnen uit Roemenië:

  • Bacanta Fetească Neagră, Crama Gîrboiu: top kwaliteit wijn met een intense robijnkleur en aroma van zwart fruit en fijne tannines.
  • Corcova Fetească Neagră, Corcova Roy & Dâmboviceanu : een karaktervolle wijn met aroma’s van zwarte bramen en pittige laurier.
  • Tectonic Fetească Neagră, Crama Gîrboiu: kruidig met fluweelzachte tannine.
  • Livia Fetească Neagră, Crama Gîrboiu: zwarte bramen en droge pruimen.

Proefdozen en wijnproeverijen

Neem zeker ook een kijkje naar de rest van de wijnen die Roemwijn importeert. We doen ons best om de mooiste kwaliteitswijnen uit te zoeken. Bij Roemwijn kun je ook proefdozen bestellen, je ontvangt dan een doos met 6 diverse wijnen. Het is ook leuk om dit wijnpakket cadeau te geven. Tevens organiseren we wijnproeverijen.

Wil je Fetească Neagră kopen? Of meer informatie deze bijzondere druivensoort? Neem dan contact op via de telefoon: 06-34365664 of de mail: cristina@roemwijn.nl.