Hemelse rode wijnen

Corcova Fetească Neagră 2014
Karaktervolle wijn met aroma’s van zwarte bramen en pittige laurier. Intense aroma’s van rijpe rode vruchten en zwarte bessen. Kruidige wijn met nootmuskaat en peper. Goed gebalanceerd met zachte tannines. Wijnhuis: Roy & Damboviceanu.

  droge rode wijn


Tectonic Fetească Neagră 2013

Een edel inheems druivenras uit de tijd van Daciërs. Kruidige, volle wijn met hoge tannines gesteund door rijke aroma’s van gedroogde pruim, kers, bosbessen, vanille, tabak en leer.  Wijnhuis: Crama Girboiu.

droge rode wijn


Livia_Feteasca_NeagraLivia Fetească Neagră 2014

Deze droge wijn heeft een intens rode kleur, met aroma’s van zwarte bramen en gedroogde pruimen. Elegante smaak met een gemiddelde afdronk. Wijnhuis: Crama Girboiu.

droge rode wijn


Bacanta Fetească Neagră 2014

Deze wijn is een klasse apart. Zes maanden op eikenhout gerijpt en daarna 3 jaren op fles. Bramen en gedroogde pruimen. Kruidig, zacht, elegant. Hoge kwaliteitswijn voor fijnproevers. Wijnhuis: Crama Girboiu.

droge rode wijn


Corcova Cabernet Sauvignon/Merlot/Syrah 2013

Elegante cuvée van Cabernet Sauvignon 44%, Merlot 31%, Syrah 25%. Aroma’s van donker en rood fruit, noten en munt. Tot 1 uur decanteren voor het drinken. Fermentatie op betonnen tanks. Rijping 25% 1 jaar op eikenhoutenvaten en 75% in RVS tanks. Wijnhuis: Roy & Damboviceanu.

droge rode wijn


Bacanta Merlot 2014

Een elegante, fruitige wijn met intense aroma’s van roodfruit en pruimenjam. De rijping op eikenhouten vaten geeft een fijne geur van vanille. Soepel met uitgesproken tannines. Wijnhuis: Crama Girboiu.

droge rode wijn


Corcova Syrah Reserve 2013

Een bijzondere Syrah uit Roemenië. Krachtig, fruitig en kruidig. Een complexe wijn met aroma’s van bessen en bramen met een prettig pepertje en chocolade. Elf maanden op eikenhout gelagerd. Wijnhuis: Roy & Damboviceanu.

droge rode wijn


Corcova Pinot Noir Reserve 2011

Een top kwaliteit Pinot Noir. Bleke robijn kleur. Expressief en aangenaam met fruitige aroma’s van granaatappel en kruiden. De mond is complex en rijk aan zachte tanines. De invloed van eik is discreet met hints van delicate vanille. Twaalf maanden op eikenhout gelagerd. Wijnhuis: Roy & Damboviceanu.

droge rode wijn