Mijn verhaal

Als je benieuwd bent naar mijn verhaal over nieuwe wortels schieten in een ander land en je uiteindelijk thuis voelen en over mijn passie over Roemeense wijnen met Roemwijn dan nodig ik je van harte uit om hier verder te lezen. Ik heb meegedaan aan een mooi project, genaamd ‘Noi Rădăcini’.  

Noi Rădăcini

Het project ‘Noi Rădăcini’ – vertaald: ‘nieuwe wortels’ – is de publicatie van een reeks korte interviews aan gebaseerd op een aantal dezelfde vragen, die vanaf 1 januari 2018 wekelijks worden gepubliceerd: een jaar lang, 52 keer. Het project heeft een tweeledig doel. Het allereerst bereiken van de Roemenen in Nederland, want we willen meer van elkaar begrijpen, van de diverse aspecten van het leven in Nederland en van de verschillende ideeën die leven over ‘succes’. Daarnaast willen zijn ook de (autochtone) Nederlanders bereiken, om hen te laten zien en begrijpen welke bijdrage Roemenen leveren aan deze samenleving. Dit project is een mede mogelijk gemaakt door een drietal fantastische mensen: 

  • Alexandru Iosup heeft het initiatief genomen van dit project, hij is hoogleraar aan VU Amsterdam en de TU Delft.
  • Claudia Marcu is correspondent van Radio Romania in Nederland, met bijna 28 jaar ervaring in radiojournalistiek.
  • Alina Mărginean heeft de Engelse vertaling op zich genomen. Zij heeft een jarenlange ervaring in corporate communication.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.