Transylvanische Plateau

De spannendste wijnregio met groot potentieel

“Van alle wijnbouwgebieden van Roemenië, is Transylvanië misschien wel de meest opwindende”, aldus de wijnexpert Tom Stevenson.

De wijngaarden uit Transylvanië produceren hoogwaardige witte wijnen, die perfect de traditionele methoden combineren met nieuwe technologie, vooral Duitse. De wijnen die hier zijn gemaakt hebben aroma’s en geuren die nergens anders in de wereld te vinden zijn.

Het belang van het Transsylvanische wijngebied wordt niet ingegeven door de huidige omvang van de wijngaarden, die nauwelijks 14.000 ha bereiken, maar door de kwaliteit van de hier geproduceerde, bijzondere nobele en unieke wijnen, evenals door het enorme potentieel van dit gebied voor wijnbouw.

De wijngaarden zijn geplant tegen de voor wind beschermde heuvels. De witte wijnen zijn evenwichtig, droog, van goede kwaliteit en er is veel belangstelling voor. Transylvanië is verantwoordelijk voor 6% van de Roemeense wijnproductie. De mousserende wijnen uit Jidvei genieten nationale en internationale bekendheid.

De andere regio’s:

Moldavië Muntenië en Oltenië / Dobroedzja / Banat  / Crişana en Maramureş